Skoči na glavno vsebino

ŠVN – morje – NIS12

1. dan

Težko smo pričakali pot na morje. Pa smo se po slastnem zajtrku le odpeljali.
V Parecagu nas je odprtih rok sprejela topla družina in nam razkazala svoj prečudovit apartma. To bo naš domek do petka. Kako smo veseli.
Nismo več zdržali in smo se kar takoj oblekli v kopalke in šli preizkusit morje, na glavno portoroško plažo. Še je slano in toplo 🙂
Plavali smo, se zakopali v mivko, iskali školjke in si privoščili sladoled.
Danes nas razvajajo kot kralje, naši gostitelji so nam namreč uredili brezplačno kosilo v gostilni Marička v Sečovljah. Vau, kako smo bili presenečeni. Tam so nam pripravili slastne morske dobrote. Kar nismo se mogli dovolj načuditi. Res nam je lepo. Prijazen gospod nam je častil še kepico sladoleda.
Popoldne smo bili kar utrujeni od vsega doživetega in smo počivali, se igrali na vrtu z domačim kužkom, igrali nogomet, seveda pa nismo pozabili tudi na šolo. Učili smo se geometrijske like, brali in se učili o morskih živalih.
Po večerji smo šli na sprehod po Parenzani. Bilo je prav čarobno. Reka, račke, morski zrak.
Pred spanjem pa še hišni kino:)
Naša dogodivščina se je dobro začela. Odpiramo srca, naša, pa tudi srca drugih ljudi. Hvala za lepe trenutke!​

2. dan

Zjutraj smo si na svežem morskem zraku privoščili obilen zajtrk. Polni nove energije smo se odpravili proti Piranu in si ogledali to lepo mesto. Občina Piran pa nam je pripravila lepo presenečenje in nam omogočila brezplačen ogled Akvarija. Bili smo navdušeni.
Polni novih vtisov smo se podali proti Fiesi, kjer so nas pričakali nori morski valovi.
Presenečenj pa še ni bilo konec. Povabili so nas v gostilno Strunjan na obilno kosilo. Mi bomo ostali kar na morju! 🙂
Popoldne smo bili pridni, vadili smo za ponedeljkov nastop, reševali naloge v Pajkcu Pikotu, računali do 10.
Zvečer smo se odpeljali še v Portorož. Sprehodili smo se po tržnici, si ogledali spominke, za zaključek dneva pa smo si privoščili še obisk lunaparka!

3. dan

Pa se naše letovanje bliža koncu. Zjutraj smo se poslovili od “naše” družine in se ji zahvalili za vso ljubezen in radost, ki so jo delili z nami.
Ogledali smo si še Soline, saj nam je družina Zajc uredila brezplačen vstop. Videli smo, kako pridobivajo sol, spoznali živali, ki bivajo na solinah …
Potem pa smo bili že čisto vznemirjeni, saj smo si ogledali še razstavo kač. Bilo jih je kar 110, 40 različnih vrst. Noro!
Še zadnji skok v morje, nabiranje školjk, plavanje, nastavljanje sončnim žarkom in že smo mahali morju v slovo!
Iz Kantine Ricardo so nas povabili na slastne testenine in ni besed, s katerimi bi se lahko zahvalili vsem našim gostiteljem, ki so nas razvajali zadnje tri dni.
Čakala nas je še vožnja proti domu in zadnja postojanka-veselica v Goričah. Tja so nas povabili starši našega Matica. Poslušali smo rock glasbenike, Matičev ati pa nas je zapeljal z motorjem.
Naša srca so polna doživetij in iskrenih, dobrih ljudi. ​

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost