Skoči na glavno vsebino

V Ljubljano z vlakom

Zadnji dan pred počitnicami je bil za prvi, drugi in tretji razred res poseben. Imeli smo tehniški dan in se že zjutraj z vlakom odpravili v Ljubljano. Prijazni sprevodnik je z nami spregovoril nekaj besed, skupaj smo se fotografirali in že šli odkrivat Ljubljano.

Ogledali smo si glavno avtobusno in železniško postajo. Sprehodili smo se po Tromostovju, mimo stolnice, tržnice in NUK. Odpočili smo se v kavarni Makalonca, pomalicali in se greli na toplem soncu. Postregel nas je Cene Prevc in se tudi z nami fotografiral. Zelo smo bili veseli.

Pot smo nadaljevali do mestne hiše, kjer smo najeli kavalirja, da nas je popeljal po Ljubljani. Voznik nam je povedal, kako poteka njegova služba.

Na koncu pa nas je presenetil še Valterjev ati in nas povabil na kosilo. Če smo že v Ljubljani, smo izbrali kar Mc Donalds. Uživali in klepetali smo ob polni mizi dobrot. Veseli smo bili povabila in druženja , g. Djekanovič, iskrena hvala, ker ste si vzeli čas za nas.

Siti in opremljeni z baloni smo se z vlakom odpravili proti domu, kjer nas je čakalo še zadnje presenečenje. Strojevodja nam je dovolil preživeti del poti v vozniški kabini. No, to pa je bilo še zadnje doživetje. Pokazal in razložil nam je vse o napravah v kabini in vožnji.

Opremljeni z novimi doživetji in znanji smo bili popolnoma pripravljeni, da se začnejo počitnice.

Sedaj pa smo že zavihali rokave in začeli s šolskim delom.

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost