Šolska shema

Naša šola že več let sodeluje v evropskem sistemu razdeljevanja sadja in zelenjave v šolah. Ukrep izvajamo s pomočjo Evropske skupnosti.

Z razdeljevanjem svežega sadja in zelenjave poleg rednih obrokov želimo pri učenkah in učencih spodbuditi uživanje sadja in zelenjave ter omejiti naraščanje pojava prekomerne telesne teže in debelosti pri učencih.

 

V sodelovanju z lokalnimi dobavitelji bomo vsem učenkam in učencem ponudili tedenski dodatni obrok svežega sadja in/ali zelenjave. Obrok je dodaten k že obstoječim šolskim obrokom in je brezplačen, saj ga financira Evropska skupnost. V šolskem letu 2017/2018 smo začeli tudi z razdeljevanjem mleka in mlečnih izdelkov poleg že obstoječega razdeljevanja sadja in zelenjave. Vse produkte dobavljamo pri lokalnih dobaviteljih.

Učenke in učenci bodo v okviru spremljevalnih dejavnosti spoznavali tudi zdravo uporabo svežega sadja in zelenjave in prednosti take uporabe.

Vsako leto poteka tudi vseslovenski projekt “Slovenski tradicionalni zajtrk”, kateremu se vsako leto pridružimo. Učenci na ta dan zaužijejo tradicionalni zajtrk z medom, maslom, jabolkom in mlekom, pripravimo pa tudi prireditve za učence, da se seznanijo s pomenom prehranjevanja z lokalno pridelanimi proizvodi.

Kratek video kolaž dogajanja iz leta 2017:

Delite vsebino:
Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost