Skoči na glavno vsebino

Peka pic v NIS12

Za učence prvega in drugega razreda je bil prejšnji ponedeljek res prav poseben dan. Sorodniki učenca Matica so nas povabili, naj jih obiščemo na kmetiji in v gostilni Sonja.
Kaj vse smo se naučili!
Na Kmetiji Matijovc v Bistrici pri Naklem so nam pokazali ogromen sadovnjak, kjer rastejo predvsem hruške in jabolka. Videli smo ogromno naprav, s pomočjo katerih naredijo jabolčne krhlje in slasten jabolčni čips. Pokazali so nam tudi celoten postopek. Sami smo si pripravili jabolčne krhlje. Pogledali smo si, kako razkosajo zeljnate glave, da so pripravljene za kisanje. Nekaj kislega zelja smo tudi sami poizkusili, da bomo zdravi!
Sprehodili smo se mimo skladišča krompirja, gospodar pa nam je še povedal, kako poteka delo na kmetiji skozi celo leto. Pokazal nam je traktorje in fantovski del ekipe je bil navdušen!
Spoprijateljili smo se z nekaterimi živalmi, predvsem kužem in muco.
Tudi trgovinico s samimi domačimi izdelki smo si ogledali.
Na koncu pa so nam postregli še z okusno malico. Suho sadje, domača salama, sir in domač kruh, zraven pa še domač jabolčni sok. Kako je bilo dobro.
A mudilo se nam je naprej, saj so nas v gostilni Sonja v Bistrici že nestrpno pričakovali. Tam so nam najprej postregli s pijačo, ampak na poseben način-pijačo smo si natočili sami. S tem smo spoznali, kakšno je delo natakarja.
Potem so nas odpeljali v kuhinjo, kjer smo si kar sami-ja res je, sami pripravili okusne pice. Vsak je izbral svoj okus.
Med tem ko so se pice pekle, smo si pripravili mizo, učenec Matej pa se je celo preizkusil v vlogi natakarja.
Pa smo le dočakali pice. Kako je dišalo:) MMM, vsi smo odlični picopeki.
Gostilna Sonja in Kmetija Matijovc, iskrena hvala, da ste nas sprejeli in z nami delili svoje znanje! Zagotovo se še vrnemo!

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost