Skoči na glavno vsebino

Državno prvenstvo v badmintonu

V organizaciji OŠ Antona Janše iz Radovljice in Zavoda za šport RS Planica, je 15.3.2018 v Športni dvorani OŠ Antona Janše v Radovljici potekalo posamično in ekipno Državno prvenstvo v badmintonu za učenke osnovnih šol s prilagojenim programom. Prvenstva se je udeležilo 21 učenk (8 ekip). Za vsako ekipo so lahko nastopale 3 igralke, ki so igrale v posamični in obenem tudi ekipni konkurenci. Tekmovalo se je po dvojnem izločilnem sistemu, na dva dobljena niza, do 11 točk.

V posamični konkurenci je zmagala Patricija iz OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, drugo mesto je zasedla Simona iz OŠ Brežice in tretje mesto Maja iz CVIU Velenje. Najboljša domača igralka je bila Ganimete in je zasedla 9. mesto.

V ekipni konkurenci so zmagale igralke OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, drugo mesto so osvojile igralke OŠ Brežice in tretje mesto igralke CVIU Velenje. Domača ekipa OŠ Antona Janše Radovljica je bila šesta.

Medalje in nagrade so prispevali: Zavod za šport RS Planica, Zveza sožitje – zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, OŠ Antona Janše Radovljica.

 

Tekmovanje je že tradicionalno, saj smo ga organizirali že triindvajsetič zapored.

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost