Skoči na glavno vsebino

Naravoslovni dan pri lovcih

Za prvi, drugi in tretji razred je bil današnji dan prav poseben. Že zjutraj smo obiskali babico naše učiteljice Tadeje, ki nam je tudi tokrat odprla vrata svoje kmetije. Ponovno smo se družili z mucki, kravami, kokošmi, zajčki in pujskom. Zelo smo uživali.

Pot pa nas je naprej vodila v Nomenj, kjer smo obiskali dom LOVSKE DRUŽINE NOMENJ-GORJUŠE.

Pozdravila sta nas lovca Gašper in Branko. Predstavila sta nam, kako poteka njihovo delo in kakšne so njihove naloge. Izvedeli smo, kako lovci celo leto skrbijo za prebivalce gozda, kakšno hrano nosijo živalim v času jeseni in zime, kaj naredijo s poškodovanimi živalmi,  kako poteka lov, ponovili smo značilnosti gozdnih živali, si ogledali lovsko opremo – predvsem kaj vse mora imeti lovec v nahrbtniku … Najbolj pa nas je prevzelo lovsko orožje. Gospod Gašper nam je povedal, da moramo pri nošenju orožja spoštovati prav posebna pravila. Vsak izmed nas si je lahko orožje tudi pobližje ogledal. Ogledali smo si nagačene živali, lisico in jazbeca.

Skupaj smo se odpeljali tudi v gozd. Videli smo opazovalnice in krmilnico. Za jelene smo na travniku pustili jabolka, saj bodo zvečer prišli po hrano.

Čisto za konec pa sta nam lovca pripovedovala o njihovih lovskih dogodivščinah. Obdajale so nas čarobne jesenske barve ter toplo sonce in prav nič se nam ni mudilo nazaj v šolo.

Hvaležni smo, ker smo doživeli tako lep dan.

Vsem, ki so nam polepšali dan, iskrena hvala!

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost