Skoči na glavno vsebino

Občinski otroški parlament

Prejšnji četrtek je na občini Radovljica potekal občinski otroški parlament na temo Šolstvo in šolski sistem. Tema je aktualna že dve leti, tokrat smo se pogovarjali o tem, kako smo lanske ugotovitve prenesli v prakso.

Učenci z osnovne šole Antona Tomaža Linharta so predstavili svojo sanjsko šolo ter projekte Tačke pomagačke (branje s terapevtskimi psi), vrstniška mediacija, starejši za mlajše učence, branje-menjalnica knjiga za knjigo, četrt ure literature in medgeneracijsko branje. Učenci osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica so predstavili rezultate anketnega vprašalnika o šolanju svojih starih staršev, učenci osnovne šole Lesce pa so predstavili rezultate vprašalnika, ki je bil izveden med učenci o šoli, predmetih, pouku …

Mi pa smo predstavili, kaj vse smo počeli v letošnjem šolskem letu. Trudili smo se za sproščeno učno okolje in tako vsak odmor aktivno preživimo v telovadnici. Nekateri učenci so pripravili šolsko kavarno, da smo se lahko sproščeno družili s sošolci. Povedali smo, da je naš pouk zelo usmerjen v življenje-višji razredi redno obiskujejo srednje šole, z različnimi delavnicami razvijamo naše ročne spretnosti (kuhanje, šivanje, ustvarjanje …).  Trudimo se, da naš pouk večkrat poteka v naravi, velik poudarek pa dajemo predvsem medsebojnim odnosom in branju.

Vsi skupaj smo na koncu ugotovili, da bo potrebno naš šolski sistem korenito spremeniti, spremeniti obsežnost naših urnikov in dvigniti ugled učiteljev.

Sicer pa smo bili ponosni nase, vemo, da je za nami še eno produktivno leto in veselimo se prihodnjega otroškega parlamenta.

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost