Skoči na glavno vsebino

Ujete v medmrežju – dokumentarni film

Starši, skrbniki, obiskovalci spletišča! Obveščamo vas in vas vabimo, da si ogledate presunljiv dokumentarni film Ujete v medmrežju, ki je bil predvajan na RTV Slovenija v torek, 25. 5. 2021. Dokumentarni film in spremljajoča pogovorna oddaja sta na voljo na spletnem portalu RTV Slovenija (povezavi spodaj), vsebina pa je odlična podlaga za pogovor z otroki o pasteh in nevarnostih, ki nanje prežijo v navidezno varnem okolju interneta.

Češka avtorska ekipa med odraslimi ženskami izbere tri mlade igralke, ki upodobijo 12-letnice. V filmskem studiu poustvarijo tri najstniške sobe in dekleta posadijo pred računalnik. V spletnem okolju se na njihove profile v 10 dneh snemanja odzove več kot 2500 moških – spolnih plenilcev. Presunljiv dokumentarni film je družbeni eksperiment, ki razgali vso bedo in izpraznjenost sodobnega časa in odstre bolečo ranljivost otrok na spletu. Avtorska ekipa je vse gradivo ob koncu snemanja predala češki policiji, ki je začela preiskavo.

Dokumentarni film je po koncu predvajanja pospremila informativna pogovorna oddaja Moje mnenje, ki jo je vodila Jelena Aščić; v njej so se osredotočili predvsem na stanje na tem področju v Sloveniji.

Oba posnetka bosta 30 dni še na voljo na spletu na naslednjih naslovih:

Film si lahko ogledate na naslovu https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174778039

Pogovorno oddajo Moje mnenje pa si lahko ogledate na naslovu https://4d.rtvslo.si/arhiv/moje-mnenje/174778294

 

(Skupno 1.461 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost