Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o ukrepih, ki veljajo v šoli

Spoštovani starši!

Trudili se bomo, da vašim otrokom zagotovimo okolje, kjer se bodo počutili dobro, sprejeti in varno. Po najboljših močeh se bomo trudili, da bo šolski prostor varen tudi glede prenašanja širjenja virusa covid-19. Upoštevali bomo ukrepe in navodila, ki smo jih prejeli z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, podanih na podlagi predlogov zdravstvene stroke.

Maske

V okviru vladnih odlokov je nošenje mask obvezno v zaprtih prostorih:

  • za vse zaposlene,
  • za učence od 6. – 9. razreda, tudi v učilnicah in skupnih prostorih,
  • za vse učence v skupnih prostorih (hodniki, sanitarije in drugo),
  • za zunanje obiskovalce.

Mask ni potrebno nositi in izjeme:

  • učencem od 1.-5. razreda v učilnicah,
  • učencem s posebnimi potrebami, ki jih ne morejo nositi zaradi objektivnih razlogov,
  • pri pouku športne vzgoje,
  • iz zdravstvenih razlogov, kar izkažejo z zdravniškim potrdilom.

 

Samotestiranje

Učenci 7., 8., 9. razreda ter učenci od 3. do 6. stopnje PPVI, prostovoljno izvajajo samotestiranje enkrat tedensko na domu. Samotestiranje je brezplačno. Vsakemu učencu pripada pet hitrih testov na mesec. Teste pridobite v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.

Samotestirati se ni potrebno učencem, ki so covid preboleli in učencem, ki so bili cepljeni.

Samotestirajo naj se samo zdravi učenci, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov starši obvestijo otrokovega izbranega zdravnika ali dežurno službo pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, ki nadomešča osebnega zdravnika v njegovi odsotnosti.

V primeru, da je test pozitiven, ostane učenec doma v samoizolaciji, starši pa upoštevajte navodila Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje.

V primeru pozitivnega testa starši obvestite ravnateljico, da poskušamo ugotoviti rizične kontakte.

 

Spoštovani starši!

Nošenje mask in druge ukrepe je predlagala strokovna skupina pri Ministrstvu za zdravje in so predpisani v odloku vlade RS. V šoli zaposleni in ravnatelj ne moremo presojati zdravstvenih in strokovnih ukrepov. Dolžni pa smo jih izvajati.

Želimo imeti šolo, ki bo otrokom zagotovila dobre pogoje za pridobivanje znanja in veščin. Trudili se bomo, da bo šola in mi v šoli kljub ukrepom prijazna, sproščena, igriva in resna.

Tako kot vi, si tudi mi želimo, da bi se lahko gibali, živeli in se učili v okolju, kjer ni stalno prisotne bojazni za svoje zdravje.

 Jelena Horvat, ravnateljica

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost