Skoči na glavno vsebino

Pojav glistavosti

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so se na šoli pojavile okužbe z notranjimi zajedavci.

Najpomembnejši simptomi: srbenje v predelu zadnjične odprtine, žive gliste ali deli glist v blatu. Bolečine v trebuhu kot kolike, bruhanje, kolobarji okrog oči, utrujenost, nenapredovanje ali hujšanje.

Otroka, za katerega sumite, da ima gliste oz. podančice, mora pregledati zdravnik, ki otroku predpiše zdravilo proti parazitom.

Starše prosimo, da spremljajte zdravstveno stanje vaših otrok in šolo obvestite o morebitnem pojavu glist oz. podančic. V šoli se bodo izvajali vsi ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni.

Preprečevanje okužbe

Upoštevati je treba higienske ukrepe, kot je osebna higiena (temeljito umivanje rok s toplo tekočo vodo in milom po uporabi stranišča, pred jedjo, po prihodu z igrišča ali s sprehoda), vsakodnevno prhanje ter redna menjava na visokih temperaturah opranega perila. Predmete, s katerimi je bil v stiku oboleli otrok, je treba oprati z vročo vodo in detergentom. Bivalne prostore je potrebno pogosto sesati. Tudi nohti naj bodo pristriženi zelo na kratko. Sadje in zelenjava naj bodo dobro oprani.

Več informacij o glistah si lahko preberete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in vas prav lepo pozdravljamo.

Jelena Horvat, ravnateljica

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost