Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija – Slovenska Istra

V četrtek, 16.05.2019, smo se učenci in učiteljice odpravili na ekskurzijo. Ekskurzije smo se udeležili učenci 6., 7., 8. in 9. razreda ter PPTŠ in PPMŠV. Zjutraj, ob 07:45, nas je pred šolo pričakal avtobus. Odpeljali smo se proti Slovenski Istri. Najprej nas je avtobus odložil v Strunjanu. Ko smo vsi prišli z avtobusa, smo se sprehodili do morja. Pri morju smo pojedli malico. Nato smo razdelili v dve skupini in si ogledali Strunjanske soline ter en filmček o solinah. Po ogledu solin smo šli nazaj na plažo. Nekateri učenci in učiteljice smo si šli v morje namočit noge.

Potem nas je avtobus odpeljal v Piran. V Piranu smo si ogledali akvarij. V akvariju smo videli veliko različnih vrst morskih živali. Po ogledu akvarija smo šli po Piranu. V kavarni na Tartinijevem trgu smo kupili sladoled. Po ogledu Pirana je bila ura že 14:00 in naši želodčki so bili pošteno lačni.

Odšli smo proti kmetiji Tonin. Na kmetiji Tonin so nas zelo lepo sprejeli. Najprej so nam razkazali kmetijo. Videli smo dva oslička (Abra in Tojo), ponija (Liza), kuža( Eks) in kokoši. Po končanem ogledu smo imeli kosilo. Za kosilo smo imeli govejo juho, pečen krompir, meso, pečeno na gardelah, ohrovt in grah. Za sladico smo imeli pecivo. Po kosilu smo imeli degustacijo olivnega olja. Po degustaciji smo se zahvalili in se počasi odpeljali proti Radovljici.

Z ekskurzije smo se vrnili okoli 20:00. Bila nam je v veselje. Upam, da bomo imeli še tako dobre ekskurzije.

Špela M., 9. razred

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost