Skoči na glavno vsebino

Uporaba programske zbirke WithSecure za učence na domačih računalnikih

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje (MVI) je konec leta 2022 podpisalo 3-letno pogodbo s ponudnikom A1 za zagotavljanje licenc za uporabo programa WithSecure Elements Endpoint Protection for Computers.

Uporaba programa je s sredstvi MVI zagotovljena do 31. decembra 2025 za učence na domačih računalnikih in/ali prenosnih napravah.

Za uporabo morajo učenci oz. starši pridobiti aktivacijsko kodo, ki jo preko ponudnika uredi šola. Starši oz. učenci, ki želite pridobiti licenco, vrnete pravilno izpolnjeno in podpisano izjavo (KLIK) v šolo.

Pogoji, navodila za namestitev in uporabo so dostopni na spletni strani ponudnika: http://f-secure.si/mss/domaca-uporaba/


Kljub dodatni varnosti, ki jo ponujajo programi za zaščito, pa najbolj pomaga samovarovalno vedenje, kar pomeni predvsem, da:

  • za vsako sporočilo, ki ga prejmete, temeljito preverite, ali je sporočilo pristno in je prišlo z zaupanja vrednega naslova;
  • uporabljate posodobljeno programsko opremo, predvsem z vsemi varnostnimi popravki;
  • uporabljate “močna” gesla, ki jih redno menjate, istega gesla pa ne uporabljate v več storitvah;
  • ne uporabljate programov in aplikacij, ki jih najdete na sumljivih spletnih straneh.

Veliko vsebin s področja varovanja lastnih podatkov in naprav učenci in starši lahko najdete na nacionalni točki o varnosti na spletu, Safe.si.

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost