Skoči na glavno vsebino

Prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom

Vemo, da naši učenci ne bodo nikoli odvetniki, zdravniki, inženirji, bodo pa zato pridni delavci, zato je zagotovo ena od naših primarnih nalog pripraviti jih za življenje in to je cilj, ki ga dosegamo z izobraževalnim programom nižjega izobrazbenega standarda.

Program deluje po učnih načrtih za devetletno šolo, cilji pa posegajo na vsa področja otrokovega razvoja (motorični, socialni, čustveni, govorni …).

Strokovni delavci programa si prizadevamo, da učenci pridobivajo svoja znanja skozi zanimive spoznavne postopke in dejavnosti, ki naredijo pouk raznolik in privlačen, hkrati pa so znanja življenjska in uporabna. Poslužujemo se različnih metod in oblik poučevanja, poudarek je na izkustvenem učenju. Glede na učni načrt pripravijo učitelji vsako leto pester nabor dnevov dejavnosti (tehniški, naravoslovni, športni, kulturni), ki ta znanja še poglobijo in utrdijo.

Poleg rednega dela programa se lahko učenci glede na svoj interes in močna področja vključujejo v različne interesne dejavnosti, ki so jim ponujene izven časa pouka (košarka, nogomet, namizni tenis, glasbeni, plesni, dramski krožek, gibalnice, računalniški krožek, …).

Po uspešno zaključenem 9. razredu lahko učenci nadaljujejo šolanje v programih nižjega poklicnega izobraževanja,  s katerim pridobijo svoj poklic. 

Predmetnik in učni načrti prilagojenega programa z NIS so objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

(Skupno 2.148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost