Skoči na glavno vsebino

Dela na vrtu in kmetiji – PPVI

V petek, 31 .5. 2019, smo z učenci združenih skupin PP 3/4/5 TŠ in PP 3/4 MŠV opravljali vzdrževalna dela na kmetiji Mulej. Najprej smo očistili staje za konje in jim nastlali novo steljo.
Pometli smo skedenj in prostor za dovoz krme v hlevu. Pestovali smo male mucke, ki so stari tri tedne. Tako smo združili prijetno s koristnim.
V petek, 10. 5. 2019, smo z učenci združenih skupin PP 3/4 MŠV in PP 3/4/5 TŠ uredili še drugi vrt. V uporabo smo ga dobili po nasvetu g. Aleša, ki je skrbnik vrrtov. Nekatere ustanove so imele vrtove, pa jih več ne obdelujejo.
V ta vrt smo posadili pozni krompir, ki ga bomo lahko v naslednjem šolskem letu uporabili v učni kuhinji. Ker nas je g. Aleš opozoril na prisotnost voluharja, smo pod kupe zemlje naložili bezgove veje in listje, ki voluharju smrdijo. Ko bodo zeli krompirja pokukale na plano, bomo med krompirjem posadili rožo, ki tudi smrdi voluharju. V višje grede v loncih smo posejali korenček in peteršilj. Ostala semena dobimo pri g. Alešu.
Pobarvali smo hiško za mačke in jo izročili g. Alešu. V prehodnje bodo za miši na vrtovih skrbele mačke. Mi smo jim izdelali bivališče. Pri tem so sodelovali tudi učenci iz skupine PP MO v OPB.
Vsi učenci si zaslužijo pohvalo, ker so se pri delu potrudili.

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost