Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk v dislocirani enoti

Prejšnji teden je potekal v znamenju tradicionalnega slovenskega zajtrka.

V torek, 15. 11. 2022, smo obiskali kmetijo Dolenc. Jan in Nina sta nam razkazala kmetijo. Tam smo videli: krave, teličke, breje krave, kuža in tudi stroje: traktorje, krmilni stroj, priključke, kosilnico, vile za bale, balirko, traktorsko prikolico, bale in še marsikaj.

V dislocirani enoti je bilo zabavno. Zmleli smo pšenico in dobili moko. Pripravili smo domač kruh z orehi. Iz sladke smetane smo naredili maslo iz mleka pa domačo skuto.

V petek, 18. 11. 2022, nas je obiskal župan Ciril Globočnik. Pripravili smo mize in jih lepo okrasili. Pripravili smo tudi kulturni nastop. Matej je igral na harmoniko, Neža je pela in učenci PP9 in PP10 so zaplesali ples Ali je kruh že pečen. Ogledali smo si kratek film, v katerem je nastopal tudi naš učenec Jan Berlot. Nato smo si privoščili Tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo: kruh, domače maslo, med, domačo skuto, jabolko in mleko. Zajtrk je bil odličen. Župan nas je zelo pohvalil. Na koncu nam je Matej zaigral Slakovo pesem z naslovom Čebelar. Zraven smo zaplesali.

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost