Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan – Reformatorji na odru

V četrtek, 26. 10. 2023, smo se zjutraj zbrali v dislocirani enoti. Skupaj z razredničarko smo odšli do železniške postaje. Tam smo se srečali z učenci NIS 8 in 9 ter se nato z vlakom odpeljali v Ljubljano.

Ko smo prispeli v Ljubljano, smo se podali po sledeh reformatorjev. Peš smo se sprehodili po Trubarjevi cesti, prečkali Prešernov trg in Tromostovje in pojedli malico. Nato smo poiskali Ribji trg, kjer je vodnjak Dekleta z vrčem. Tam se nahaja tudi najstarejša stavba v Ljubljani. V njej je leta 1562 Primož Trubar napisal Cerkovno ordningo.

Po ogledu starega mestnega jedra smo se podali naprej do Cankarjevega doma. Ogledali smo si predstavo Reformatorji na odru. Meni je bila predstava zelo všeč, saj sta bila Boštjan Gorenc Pižama in Nik Škrlec zelo hecna. Po predstavi smo si ogledali Park reformatorjev in evangeličansko cerkev Primoža Trubarja, ki je bila žal zaprta, zato nismo mogli vstopiti.

Ker nam je ostalo še malce časa, smo na hitro šli še na kavo ali čaj. Sedeli smo na terasi, saj je bil res prekrasen in sončen dan. Nato se nam je mudilo nazaj na vlak. Ko smo se vozili proti Radovljici, sem brala knjigo.

Imeli smo se zelo lepo in upamo, da bomo takšen izlet in ogled predstave v Cankarjevem domu še kdaj ponovili.

Judita cerkovnik, PP 10

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost